Громада Дарницького району міста Києва запланувала побудову парку на Осокорках, що буде названий на честь Героя України Сергія Машовця, щоб вшанувати його пам'ять. Раніше цей район Дарницького парку був захаращений - тут накопичились тони будівельного сміття, шини, а доріжки були захаращені.

Звернення щодо створення парку було направлено меру столиці Віталію Кличку.

Мешканці району зазначили, що раніше самі прибирали цю територію, висаджували тут дерева (які іноді спилювали вандали) і отримували обіцянки від столичної влади реалізувати парк. Він мав стати чи не найбільшою зеленою зоною міста.

Відео дня

Повномасштабне вторгнення Росії скорегувало плани розвитку столиці, і проект "загубився". Проте на цій території досі є всі умови для створення парку – в наявності зелені насадження, доріжки і озеро.

Одним з активістів створення парку був житель цього району Сергій Машовець. З перших днів російського вторгнення він пішов на фронт, і, на жаль, під час виконання одного з бойових завдань, загинув, не побачивши навіть свою новонароджену доньку. Щоб вшанувати його пам'ять, громада вирішила продовжити його справу і звернулася до столичної влади: міському голові Києва Віталію Кличку було направлено звернення щодо реалізації цього проекту.

Активісти зазначили, що витрати на роботи зі створення парку висловив готовність взяти на себе забудовник, що неподалік будує новий житловий масив. Таким чином міський бюджет внаслідок реалізації проекту не постраждає. Забудовник своєю чергою зазначив, що готовий не тільки облаштувати парк, а й забезпечити безпеку відпочиваючих, адже в його житловому масиві проектуються укриття.