Бойовик був присутній на допитах та знущаннях з військовополонених і заручників / facebook.com/SecurSerUkraine

Контррозвідники СБУ виявили у районі проведення операції Об’єднаних сил колишнього бойовика з «групи Безлера», який брав участь у катуваннях українських військових та мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними оперативників та слідчих органів безпеки, у 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера.

Відео дня

Читайте такожСуд обрав запобіжний захід ще трьом учасникам масової стрілянини у Броварах

У терористів він відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою.

За завданням «Бєса» бойовик був присутній на допитах та знущаннях з військовополонених і заручників, яких утримували у приміщенні колишнього Горлівського управління по боротьбі з оргзлочинністю міліції.

Вибиті «зізнання» він фіксував на камеру та розміщував на сайтах «Л/ДНР» і в соцмережах. Часто ці кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України проведе перевірку щодо скандального інтерв'ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у колишнього ватажка бойовиків «ДНР», терориста Ігоря Гіркіна.