Гордон провів перемовини з терористом / Скріншот

Служба безпеки України проведе перевірку щодо скандального інтерв'ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у колишнього ватажка бойовиків «ДНР», терориста Ігоря Гіркіна.

Читайте такожПрокуратура АРК буде використовувати інтерв'ю Поклонської Гордону у кримінальній справі проти неї

Про це повідомляє "BBC News Україна" з посиланням на прес-центр СБ.

Відео дня

"СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв'ю з Гіркіним", - cказав представник спецслужби у відповідь на питання журналістів.

Своєю чергою, заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов у коментарі журналістам зазначив, що використовувати інтерв'ю підозрюваних та обвинувачених осіб у розслідуваннях "достатньо розповсюджена світова практика".

"Такі інтерв'ю цінні додатковим фактажем, деталями. Наприклад, так звана "прокурор" Криму підтвердила те, що їй відомо про підозру та кримінальне переслідування проти неї в Україні", - пояснює він.

Гіркін під час свого інтерв'ю також розказав про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів.

"Я не виключаю можливість, що у майбутньому ця інформація стане предметом розгляду і під час розслідування серйозних порушень міжнародного гуманітарного права - воєнних злочинів та злочинів проти людяності", - наголосив Мамедов.

Зокрема, особливу цінність для слідства, за його словами, має інформація щодо контролю та постачання зброї формуванням бойовиків з Росії.

Нагадаємо, український журналіст Дмитро Гордон взяв інтерв'ю у російського терориста, одного з колишніх лідерів бойовиків "ДНР" Ігоря Гіркіна.

Раніше Гордон взяв інтерв'ю у так званої "екс-прокурора" Криму, яка активно сприяла анексії півострова Росією, Наталії Поклонської. Зараз вона є депутатом Держдуми РФ, обраним під час нелегітимного голосування в Криму.