Україну поділили на карантинні зони декілька місяців тому / УНІАН

Івано-Франківська міська рада оскаржує в Окружному адміністративному суді Києва встановлення урядом чотирьох рівнів епідеміологічної небезпеки в Україні.

Читайте також"Хочуть подобатися перед виборами": Зеленський пояснив, чому в деяких містах відмовляються посилювати карантин

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Відео дня

«Позивач просить суд визнати протиправними та нечинними певні пункти постанови Кабінету міністрів №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про пункти 1-36 даної постанови, зокрема і щодо встановлення «зеленого», «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівнів епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19. Також відповідною постановою визначено низку заборон у залежності від встановлення рівня епіднебезпеки.

«Позивачем у даному позові зазначена Івано-Франківська міська рада. Нині суд вирішує питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом», - додали в прес-службі.

Івано-Франківськ проти карантину

  • 27 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, а також Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області віднесли до «червоної» зони епіднебезпеки через коронавірус. Нове карантинне зонування набуло чинності з 31 серпня.
  • У зв’язку з цим в Івано-Франківську школам продовжили канікули до 11 вересня.
  • 7 вересня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив про намір відкрити з 14 вересня школи та дитсадки у разі продовження дії «червоної» зони епідеміологічної небезпеки у місті.