Артем Дудл / скріншот з відео

Рідні, близькі та знайомі курсантів, які 25 вересня загинули в авіакатастрофі військового літака Ан-26 у Харківській області, продовжують ділитися спогадами про них.

Читайте такожУ Харкові попрощалися із загиблими в авіакатастрофі Ан-26 (фоторепортаж, відео)Як йдеться у сюжеті ТСН, дівчина одного з курсантів, 21-річного Артема Дудля розповіла про останню розмову та про незвичний подарунок від хлопця – стирачку для олівців у формі качки.

«Мені чомусь здається, якщо я її з собою не візьму, щось може погане трапиться», – передала вона його слова на прощання.

Того дня, 25 вересня, Артем написав їй, що хоче якнайшвидше повернутися з практики додому.

Спогадами про курсантів, які загинули в авіатрощі, поділились й в Харківському університеті. Зокрема, розповіли про молодшого сержанта Дмитра Андрущенка.

Дмитро Андрущенко / скріншот з відео

«В моїй пам’яті це була дуже світла, добра, весела та життєрадісна дитина», – зазначила класний керівник Інна Омельченко.

Авіакатастрофа Ан-26: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися 27 осіб - військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців в результаті катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові 29 вересня відбулася церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих у катастрофі травм помер у лікарні.