Під час судових засідань 25, 26 та 29 травня 2020 року досліджено письмові докази убивства дитини / UAportal

Суд у справі про вбивство рік тому на Київщині 5-річного Кирила Тлявова 18-19 червня досліджуватиме протоколи слідчих експериментів.

Про це йдеться у переданому УНІАН зверненні генерального прокурора Ірини Венедіктової.

«Безкарність породжує свавілля - відсутність належного реагування на факти порушень Закону правоохоронцями призводить до надзвичайно тяжких наслідків. Всі ми пам’ятаємо трагедію річної давнини, коли нахабні розваги поліцейських зі зброєю у дворі житлового будинку призвели до смерті маленького хлопчика. Вони здійснили понад 10 пострілів в бік громадського місця, де був 5-річний Кирило Тлявов», - зазначила вона.

Відео дня

Читайте також"Авакова у відставку": під Раду притягли радянський міліцейський "бобік" (фоторепортаж, відео)

Генпрокурор нагадала, що з кінця грудня 2019 року справа слухається в суді. Обвинувачений у вбивстві з необережності поліцейський перебуває під вартою без визначення розміру застави, строк її дії востаннє продовжено ухвалою Переяслав-Хмельницького суду від 23 квітня 2020 року на 60 діб. Ще двоє – інспектор та цивільна особа, які обвинувачуються в хуліганстві та незаконному поводженні зі зброєю, 25 лютого 2020 року були звільнені з-під варти з покладенням на них обов’язків. Неповнолітній переданий під нагляд матері.

Під час судових засідань 25, 26 та 29 травня 2020 року досліджено письмові докази: протоколи огляду місцевості, протоколи обшуку, фототаблиці та відеозаписи, процесуальні документи.

Генпрокурор повідомила, що наступні судові засідання призначено на 18 та ‪19 червня 2020 року. На цих засіданнях заплановано, зокрема, дослідити протоколи слідчих експериментів.

Вона додала, що також прокурором підготовлено клопотання про продовження строку тримання під вартою поліцейському та продовження дії обов’язків, покладених судом на інших обвинувачених.

«Встановлення справедливості щодо маленького Кирила – справа честі для всієї системи кримінальної юстиції», - наголосила Венедіктова.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому Київської області патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

В результаті стрілянини загинув 5-річний Тлявов, який перебував на дитячому майданчику біля будинку.

Патрульним оголосили підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

Пізніше ДБР оголосило про підозру третій особі. За даними слідства, цей чоловік перебував разом із вже раніше затриманими двома правоохоронцями і також здійснював постріли зі зброї. Зброю, з якої вбито дитину, не знайдено.

Потім прокуратура повідомила про підозру 16-річному неповнолітньому (сину Петровця), який став ще одним фігурантом справи.

23 грудня ДБР направило справу до суду. Того дня директор ДБР Роман Труба заявив, що один з підозрюваних обвинувачується у вбивстві дитини через необережність. Всі четверо – в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї.