Євген Клопотенко відреагував на звинувачення зоозахисників через фразу про серце лося / фото УНІАН

Шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка зоозахисники UAnimals звинуватили у використанні як інгредієнта серця червонокнижної тварини – лося.

В UAnimals в Facebook поділилися, що вже звернулися з цього приводу в Державну екологічну інспекцію України та Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Також активісти зазначили, що готують заяву в поліцію.

Клопотенко відреагував на звинувачення зоозахисників під їхнім дописом. Кулінар стверджував, що "може жартувати про лося", і додав, що у його ресторані є дичина від офіційних постачальників.

"Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи… У моєму ресторані дійсно є дичина… це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую, – фермерські…", – написав кулінар. 

Читайте такожУ школі Києва кухарі побилися з прибиральницею через "повторне" використання котлетЄвген Клопотенко в одному з інтерв’ю, яке знімали в його ресторані, розповідав про незвичайні інгредієнти, і у нього запитали, чи є лось. Кулінар спершу сказав, що "лося зараз немає". Потім Клопотенку сказали, що є серце тварини, і він заявив:  "…А, є серце лося…".

Нагадаємо, у січні 2018 року за наказом Міністерства екології та природних ресурсів лося європейського було внесено до Червоної книги України.

Пізніше рішення міністерства намагалися скасувати у судовому порядку, але у 2019 році Верховний суд України вирішив, що лось має вважатися червонокнижною твариною. Полювання на лося заборонено, вбивство тварини карається законом.

Вас також можуть зацікавити новини: