Помилування відбулося з нагоди Дня народження тайського монарха Рами Х / фото REUTERS

Король Таїланду Рама Х (Маха Вачхіралонгкон) помилував 16 українців, семеро з яких звільнені з-під варти.

Про це повідомляє Посольство України в Таїланді у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, з нагоди Дня народження тайського монарха Рами Х протягом серпня-грудня 2020 року триває колективне королівське помилування осіб, утримуваних у виправних закладах Королівства Таїланд, яке стосуватиметься й ув’язнених громадян України.

Відео дня

Читайте такожВ Україні вийшов на свободу вбивця, засуджений у 1996 році до смертної кари

"За попередніми результатами, всі без винятку ув’язнені в Таїланді громадяни України (16 осіб) отримали королівське помилування. Дві особи отримали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 від актуального терміну ув’язнення (без урахування проведеного у в’язниці часу), семеро осіб – на 1/2, решту семеро громадян України було повністю звільнено з-під варти", - йдеться у повідомленні.

Посольстві наголосили, що й надалі докладатимуть максимальних зусиль для забезпечення дотримання законних прав і інтересів усіх громадян України в Таїланді, Лаосі і М’янмі, у тому числі тих, хто наразі продовжує перебувати в закладах позбавлення волі цих країн.

Ув'язнені українці у Таїланді: що відомо

  • У 2019 році з нагоди коронації нового короля Таїланду українським в’язням пообіцяли зменшити термін покарання.
  • На той момент 24 українці були ув'язнені за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та підробкою банківських карток.
  • Король Рама X став конституційним монархом в жовтні 2016 року - після смерті свого батька, короля Пуміпона Адульядета.