Ілюстрація / REUTERS

Пандемія коронавірусу продовжує «крокувати» світом – кількість інфікованих і загиблих зростає щодня. Збільшується і кількість тих людей, яким вдалося побороти COVID-19.

Про те, що відбувається в Україні та світі у зв'язку з поширенням коронавірусу, – читайте в добірці важливих новин за станом на 24 квітня.

Коронавірус у світі – статистика

Читайте такожМаски, дезінфектори та дистанція: глава МОЗ попередив, що деякі обмеження існуватимуть тривалий часУ світі від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 190 788 осіб. Про це свідчать дані Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Відео дня

Найбільше смертей зафіксовано в США, де померли 49 769 осіб, на другому місці Італія (25 549 осіб), на третьому – Іспанія (22 157 осіб).

У Франції жертвами COVID-19 стали 21 856 осіб, у Великобританії – 18 738 осіб.

Кількість інфікованих коронавірусом у світі сягнула понад 2,7 мільйона, з них майже 60 тисяч осіб перебувають у важкому стані. З початку пандемії одужали понад 730 тисяч осіб.

Коронавірус в Україні – актуальні дані

В Україні станом на 9:00 24 квітня зареєстровано 7 тисяч 647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальних, 601 пацієнт одужав.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, за даними Центру громадського здоров'я, за добу зафіксовано 477 нових випадків.

Станом на ранок 24 квітня в ЦОЗ надійшло 1 тисяча 460 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 22 518 тисяч повідомлень про підозру на COVID-19.

Ліки проти COVID-19 – прогноз ВООЗ

Світу потрібно «від декількох тижнів до декількох місяців», щоб винайти ліки, які будуть допомагати боротися з новим різновидом коронавірусу COVID-19. Про це заявила глава підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я з нових хвороб Марія Ван Керхове.

Вона зазначила, що ВООЗ ретельно контролює всі дослідження щодо винаходу препаратів від нової хвороби.

Коронавірус в Україні та світі – важливі новини

  • В Україні проходять випробування ІФА-тести на виявлення антитіл до нової коронавірусної інфекції. Як зазначив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, українська лабораторна мережа готова проводити мільйон тестів на добу.
  • Поширення COVID-19 влітку може значно сповільнитися враховуючи те, що сонячне світло, висока температура і вологість згубні для коронавірусу.
  • В Одесі молодий чоловік хворіє COVID-19 вже сім тижнів, і лікарі не знають, що з ним робити.
  • Україна неминуче зіштовхнеться з новим спалахом захворюваності коронавірусної хвороби, який співпаде з іншими сезонними інфекціями.

Читайте також: