У разі доведення провини обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років / фото УНІАН

Бухгалтера однієї з військових частин Повітряних сил Збройних сил України судитимуть за незаконне привласнення 767 тис. гривень.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного бюро розслідувань.

Зокрема, за результатами досудового розслідування Головного слідчого управління ДБР, до суду скеровано обвинувальний акт відносно бухгалтера однієї з військових частин Повітряних сил ЗСУ.

Відео дня

Читайте такожУ Києві затримали СБУшника-сутенера (фото)

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2016-2019 років бухгалтер однієї з військових частин Повітряних сил ЗСУ, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вносила до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, і у такий спосіб привласнила грошові кошти військової частини на загальну суму 767 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Злочин кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

У разі доведення вини обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали заступника начальника одного з столичних військкоматів та посередника під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).