Сергій Махно / скріншот

Культовий предметний дизайнер та архітектор Сергій Махно взяв участь в проекті групи "Метінвест" - "Робимо українське", в якому компанія на честь свого п’ятнадцятиріччя розповідає про українців, які щодня роблять видатні продукти для України та світу.

Відео-сюжет, в якому Махно розповідає про свій творчий шлях, розміщений на ютуб-каналі "Робимо українське".

Сергій – предметний дизайнер та архітектор, засновник студії "Makhno". Він створює власну кераміку та меблі, проектує інтер'єри для кафе, барів, ресторанів і житлових будинків у багатьох країнах світу. Зараз до його думки прислуховуються архітектори міжнародного рівня. Його стиль впізнають за кордоном, а сміливі рішення привели до десятків нагород. Але так було не завжди.

Махно виріс у багатодітній сім’ї і жив з батьками у маленькій квартирі, але вже у 2003 році, коли йому був 21 рік, відкрив свою студію.

"Ми робили проекти творчі за свої гроші, і таким чином показували і вчили наших клієнтів, що може бути по-інакшому. В якийсь момент я відчув, що все-таки внутрішня моя сила переконує моїх клієнтів, що потрібно жити в сучасному стилі, а не купляти пінопластові багети. І люди почали не просто в це вірити, вони почали в це закохуватися", - сказав він.

На сьогодні неповторні архітектурні і дизайнерські ідеї Сергія вже підкорили світ. Реалізовано близько 600 об'єктів у 21 країні. Інтер'єри для кафе та барів, ресторанів і житлових особняків. США, Бразилія, Італія, Британія, Франція – це далеко не повний список країн, де роботи Сергія отримали золото або призові місця на виставках і конкурсах.

Як повідомляв УНІАН, група "Метінвест" запустила спеціальний відеопроект "Металева зірка", в якому українські зірки розповідають, який вигляд має процес виробництва сталі на гірничо-металургійних комбінатах.

До свого п'ятнадцятиріччя компанія запустила спеціальний сайт "Робимо українське".

Як повідомляється на сайті "Метінвесту", присвяченому 15-річчю компанії, металургійна галузь і гірнича справа є однією з ключових сфер економіки України. За останні 15 років компанія "Метінвест" заплатила 164 млрд грн податків і виробила 142 млн тонн сталі. Також компанія за цей час інвестувала 10 млрд дол. в роботу своїх підприємств і 2,5 млрд грн - у розвиток українських міст. Всього на підприємствах "Метінвесту" працюють близько 80 тисяч співробітників.