Віктор Ляшко розповів, що потрібно робити, щоб Україну не накрила нова хвиля коронавірусу / фото УНІАН

В Україні не потрібно чекати на нову хвилю коронавірусу COVID-19, необхідно зробити все, щоб її уникнути.

Щоб нова хвиля коронавірусу не накрила Україну, необхідно дотримуватися дистанції, носити маски й обробляти руки антисептиком, якщо немає води, і вакцинуватися, розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі "Українського радіо".

За його словами, в МОЗ проаналізували кількість захворювань за останні три місяці й промоніторили, скільки серед хворих є вакцинованих.

Відео дня

"...Серед усіх захворілих тільки 0,7% – люди, які були вакциновані, і тільки 0,4% потрапило до стаціонару, а не до реанімаційних відділень", – додав член Кабміну.

Нагадаємо, пандемія COVID-19 стартувала в березні минулого року. У тому ж місяці в Україні почався жорсткий карантин, пізніше обмежувальні заходи пом'якшили. У державі було кілька хвиль коронавірусу. Після серйозного збільшення кількості хворих запроваджували жорсткі карантинні обмеження. В Україні було кілька хвиль COVID-19. 

Зараз у нашій країні адаптивний карантин – її поділили на зелену, жовту, помаранчеву й червону зони. У зеленій зоні найслабші обмеження, а в червоній – найсуворіші. 

Карантин в Україні не раз продовжували, востаннє – до 31 серпня.

Наприкінці лютого в Україні стартувала вакцинація.

Станом на 11 серпня в Україні коронавірус діагностовано у 2 261 354 осіб, померли 53 149 пацієнтів, а 2 193 752 – одужали. 

Одну дозу вакцини від коронавірусу отримали 4 324 551 особи, а дві – 2 521 848.

Вас можуть зацікавити такі новини: