Юлія Саніна висловилася про видобуток руди в Україні / фото facebook.com/juliasanina

Солістка української групи The Hardkiss Юлія Саніна порівняла процес видобутку руди при виробництві сталі зі створенням музичного хіта.

Такою Асоціацією вона поділилася у рамках спеціального відео-проекту групи "Метінвест" - "Металева зірка", в якому українські зірки розповідають, як виглядає процес виробництва сталі на гірничо-металургійних комбінатах. 

"Ви знаєте, що металургія і музика дуже схожі, і зараз я говорю не тільки про heavy metal (жанр рок-музики - УНІАН), а взагалі про будь-яку музику. І там, і там потрібні копалини екстра-класу, щоб вийшов справжній хіт. Це музика і слова, а в металургії - залізна руда і вугілля", - сказала вона.

Відео дня

Саніна зазначила, що кар'єр для видобутку руди нагадує кола пошуку музичного ритму, які проходять музиканти.

"Різниця у тому, що в музиці наша мета - вибуховий хіт, а в металургії з вибухом все тільки починається", - сказала співачка.

"Кличеш своїх друзів музикантів, які круто грають на музичних інструментах. Джемите (імпровізуєте - УНІАН) цілу ніч і збираєте тонни класного матеріалу, а вже з ранку заливаєте трек в мережу і радієте тому, як круто вийшло", - додала співачка.

Крім Саніної в проекті також взяли участь мандрівник Дмитро Комаров, ресторатор Дмитро Борисов, а також голкіпер і української збірної з футболу Андрій П'ятов.

Таким чином група "Метінвест" барвисто і цікаво пояснила, яким захоплювальним може бути процес виробництва сталі.

Проект "Металева зірка" розміщений на сайті "Робимо українське", який "Метінвест" запустив спеціально до свого п'ятнадцятиріччя.

Як повідомляється на сайті, металургійна галузь і гірнича справа є однією з ключових сфер економіки України. За останні 15 років компанія "Метінвест" заплатила 164 млрд грн податків і виробила 142 млн тонн сталі. Також компанія за цей час інвестувала 10 млрд дол. у роботу своїх підприємств та 2,5 млрд грн - у розвиток українських міст. Всього на підприємствах "Метінвесту" працюють близько 80 тисяч співробітників.

"Метінвест" є найбільшим виробником сталі в Україні. Це єдиний матеріал у світі, який можна переробляти нескінченно.