Метінвест запускає в Україні ультра-сучасний ВНЗ у Маріуполі / фото metinvestholding.com

Університет Метінвест Політехніка буде відкритий для всіх молодих людей, які хочуть отримати інженерно-технічні професії, затребувані в українській промисловості, вступити до нього можна буде з 10 класу середньої школи.

Про це повідомляє прес-служба Групи Метінвест.

У Маріуполі для Метінвест Політехніки і його студентів побудують навчальний корпус і кампус з дизайн-проекту нідерландського бюро MASA Architects архітектора Хірокі Мацуури, знаменитого своїми роботами в ряді країн світу. Корпус університету буде побудований за найсучаснішими технологіями зі сталі Метінвесту.

Відео дня

Університет вже отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на проведення курсів підвищення кваліфікації за спеціальностями «Металургія», «Металознавство», «Комп'ютерні науки», «Економіка», «Охорона праці» та «Гірнича справа». Це означає, що слухачі таких курсів отримають сертифікати державного зразка.

IT-інфраструктуру Метінвест Політехніки розробляє Microsoft. Компанія вже підтримала створення системи онлайн-навчання за програмами підвищення кваліфікації. Для створення нових навчальних технологій використовуються найостанніші напрацювання Microsoft в області освітніх програм. Одне із завдань, яке вирішує Microsoft-розробка архітектури сучасного цифрового внз. Університет також отримав доступ до навчальних курсів від провідних внз світу на платформі Coursera.

Університет отримує Ліцензії тільки на актуальні та перспективні технічні спеціальності. Навчальні програми розробляються з урахуванням сучасних вимог бізнесу і кращих світових практик. Над ними працюють 11 докторів і 18 кандидатів наук. У розробці програм бере участь Європейська спільнота з охорони праці (ESOSH)

Створення ультрасучасних лабораторій - ще одна перевага університету. Для цього внз уклав меморандуми з провідними виробниками технологій та обладнання – міжнародними корпораціями Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine та Festo – про створення та оснащення сучасної лабораторної бази університету.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков: "Створення сучасного і високотехнологічного університету міжнародного рівня в цьому році символічно як для України, що відзначає 30-річчя незалежності, так і для Групи Метінвест, що відзначає 15-річний ювілей. Це наш внесок у відродження технічного потенціалу країни в якості її найбільшої гірничо-металургійної компанії. Ми зацікавлені в тому, щоб і на наших підприємствах, і у всій українській промисловості працювали висококласні фахівці. І віримо, що доступність освіти та її вихід на новий рівень залучать у галузь молодь, яка захоче навчатися інженерним професіям та будувати кар'єру в Україні. А ми створимо для цього всі умови".