false

Співробітники Управління по боротьбі з контрабандою наркотиків та зброї Одеської митниці запобігли незаконному переміщенню через митний кордон України товару військового призначення.

До митного поста "Одеса-вантажний" в митному режимі переробки на митній території України було подано декларацію на ввезення бувшого у використанні сідлового тягача виробництва США начебто цивільного призначення.

Проте, виходячи з характеристик сідлового тягача та інформації з відкритих джерел в мережі Інтернет, з‘ясувалося, що транспортний засіб призначений для швидкісного переміщення американського основного танку Abrams на автопоїздах загальною масою до 105 т і належить до категорії "Системи для перевезення важкого устаткування".

Відео дня

Читайте такожНа Харківщині заблоковано контрабанду до РФ комплектуючих до військової техніки

Те, що це дійсно товар військового призначення, підтвердили також Управління СБУ в Одеській області та Міністерство оборони України.

"Запобігання незаконному ввезенню і вивозу з України товарів військового та подвійного призначення, протидія контрабанді зброї – все це питання національної безпеки. Тільки за перший квартал цього року співробітники митниці зупинили 86 спроб незаконного переміщення через кордон зброї, боєприпасів, вибухових речовин, спецзасобів. Цей резонансний випадок з тягачем для танка в черговий раз демонструє, що проблема контрабанди є дуже масштабною й вимагає системного підходу", – прокоментував ситуацію заступник голови Держмитслужби України Руслан Черкасський.

Недостовірне декларування тягача військового призначення призвело до порушення митних правил, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України.

Транспортний засіб вартістю 1,2 млн грн вилучений за протоколом про порушення митних правил.