Сьогодні в чергах до ТЦК стоять люди, які мають право на відстрочку / колаж УНІАН, фото УНІАН

В Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки переважно звертаються громадяни, які мають відстрочку від служби у Збройних силах. Про це адвокат Євген Филипець сказав в ефірі телеканалу "Київ24.News".

"Сьогодні в чергах до ТЦК стоять люди, які мають право на відстрочку. Я не бачив, принаймні на свої очі людину, яка не має права на відстрочку, яка прийшла і уточнює дані та оновлює про себе інформацію. Це, можливо, якась дуже незначна кількість людей", - сказав адвокат.

Він додав, що усі інші громадяни - це особи, які мають право на відстрочку, а саме вчителі, заброньовані і кому потрібно продовжувати бронь або ті, кому через сімейні обставини треба отримувати відстрочку.

Відео дня

"Фактично ці люди стоять в ТЦК і очікують свою легалізацію, тобто, отримання військово-облікового документа, бо такого не мають, і оформлення відстрочки", - додав Филипець.

Мобілізація в Україні - деталі

Як повідомляв УНІАН, військкомати передали до Національної поліції інформацію про щонайменше 94,5 тисяч осіб, які ухиляються від явки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Роботодавців зобов’язали вручати повістки працівникам і забезпечити їх прибуття до ТЦК. Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 16 травня 2024 року №560 про порядком проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Для цього керівництво підприємств має отримати розпорядження голови районної, міської держадміністрації або керівника ТЦК.

Вас також можуть зацікавити новини: