Максим Жорін прокоментував ідею щодо бронювання людей з зарплатою від 35 тисяч гривень / скріншот

У законопроект про мобілізацію планують додати норму про бронювання для окремих категорій осіб – зокрема, йдеться про тих, хто заробляє від 35 тисяч гривень. Заступник командира третьої ОШБр Максим Жорін відреагував на цю ініціативу. 

"Цей цирк навколо мобілізації досі продовжується. В законопроект таки збираються додати норму про бронь для окремих категорій, в тому числі для тих, хто заробляє від 35 тисяч гривень. Замість того, щоб змінити підхід до рекрутингу та підготовки – вирішили узаконити принцип "війна тільки для бідних", – написав він у своєму телеграм-каналі. 

Військовий наголосив, що зараз Україна стоїть перед дуже серйозними випробовуваннями на фронті.

Відео дня

"Через різні й***нуті ініціативи та затягування процесу ми матимемо катастрофічну ситуацію", – резюмував Жорін.

Бронювання від мобілізації: що пропонують чиновники

Перед голосуванням за законопроект щодо мобілізації у другому читанні нардепи розглядають правки до нього – їх подали понад 4 тисячі. 

Одним із питань, якому приділяють увагу, є бронювання від мобілізації. Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, уряд хоче привʼязати бронювання від мобілізації до рівня доходу – так, бронь отримуватимуть люди із зарплатою у понад 35 тисяч гривень. Також "звільнити" від мобілізації можуть платників ПДФО у розмірі понад 6,3 тис грн, і ЄСВ понад 7,7 тис грн та айтівців, а саме резидентів "Дія сіті", за умови сплати ПДФО понад 6,3 тис грн. 

Крім того, за словами Гончаренка, бронь отримають всі чиновники категорії А, робітники підприємств, установ і організацій оборонно-промислового комплексу, постачальників для ЗСУ, а також працівники поліції. Також бронюватимуть співробітників паливно-енергетичного комплексу та операторів зв'язку.

Вас також можуть зацікавити новини: