Жорін закликав до роботи з мотивацією та репутацією війська / скріншот

Заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади Максим Жорін висловився про "ухилянтів", зазначивши, що ні в якому разі не можна йти "на поводу" у слабких. Про це він сказав в інтерв’ю LIGA.net.

"Ми ж всі розуміємо, що не може бути вся нація сильна, впевнена, вмотивована, заряджена. Та частина, яка такою була, вона в перші ж дні, в перший рік пішла, вже воює. Багатьох з них, на жаль, вже немає в живих. Вони були в перших рядах. Далі залишаються трохи менш вмотивовані, потім ще менш вмотивовані. І ні в якому разі не можна йти на повідку у слабких. Сильні мають задавати тон", - прокоментував він.

За словами Жоріна, орієнтуватись і орієнтувати суспільство треба не на тих людей, які ухиляються, ховаються, вигадують собі якісь "відмазки" від служби, щоб не йти воювати, а на сильних, на тих, хто може дійсно показати правильний приклад. 

Відео дня

"Знову ж таки, робота з мотивацією та репутацією війська", - додав він.

За словами військового, стимулювати, мотивувати людей може комлексний підхід і рішучість влади. 

"Дуже важливо, щоб в країні була справедливість", - підкреслив він.

Мобілізація в Україні - деталі

Як повідомляв УНІАН, 18 травня 2024 року набув чинності новий закон про мобілізацію, згідно з яким, протягом 60 днів усі військовозобовʼязані віком від 18 до 60 років мають оновити свої облікові дані. Зробити це можна в ТЦК, ЦНАП або за допомогою додатку "Резерв +". 

Якщо людина виключена з військового обліку – їй не потрібно оновлювати дані.

Перед набуттям чинності нового закону про мобілізацію у соцмережах почали з’являтись відео, на яких співробітники ТЦК на вулицях силою затримують чоловіків. Про такі випадки повідомляли, зокрема, з Львівщини та Одещини.

Днями заступник начальника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва Павло Литвин розповів, що сервіс "Оберіг" допоможе шукати ухилянтів. За його словами, тепер "Оберіг" збирає інформацію з різних реєстрів. До прикладу, платників податків. Тому за цими даними ТЦК може знайти роботодавця розшукуваного військовозобов'язаного та через нього організувати прибуття цієї людини до військкомату.

Вас також можуть зацікавити новини: