Медикиня зазначила, що в треба створити жіночий бойовий підрозділ / фото УНІАН, Микола Лазаренко

Бойова медикиня та морська піхотинка Ярина Чорногуз висловилася за обов'язкову мобілізацію жінок до Збройних сил України.

"Я велика прихильниця мобілізації жінок. Більше того, я вважаю, що у нас має бути з жорстким відбором створений жіночий бойовий підрозділ. Це не обов'язково батальйон, почати з роти, якщо це дійсно запрацює - маштабувати. Я вважаю, що жінки також мають підлягати обов'язковій мобілізації, відповідно до потреб армії", - розповіла Чорногуз у 13-ому випуску проєкту "Станція Краматорськ".

На її переконання, це мають бути жінки, які будуть відповідально до цього ставитися і пройдуть відбір на відповідність посаді.

Відео дня

"Я вважаю, що оскільки війна стає все дедалі більше технологічною, будь-яка вмотивована жінка, яка хоче брати участь в очищенні нашої території від окупантів, може бути, наприклад, пілотом або штурманом дрона. Бойовий медик взводу - теж потрібна фізуха, потрібно не боятися крові, потрібна велика відповідальність і ретельність", - відзначила вона.

Ярина Чорногуз - що відомо

Ярина Чорногуз стала лауреаткою Національної премії імені Тараса Шевченка 2024 року у номінації "Література" за книгу поезій, написану на фронті про істини війни.

Мобілізація жінок - що відомо

З 1 жовтня 2023 року жінки деяких професій повинні обов'язково стати на військовий облік. Зокрема, медики. За ігнорування обліку жінки платитимуть такий самий штраф, як чоловіки.

Також на облік у ТЦК можуть стати жінки будь-яких інших професій - поки що лише добровільно.

Вас також можуть зацікавити новини: