Мовний скандал навколо  Макдональдз / Фото УНІАН

У мережі розгорілася дискусія через те, що McDonald's не обслуговує клієнтів російською мовою - в їхньому онлайн-сервісі замовлень є лише українська та англійська. В компанії наголошують, що основною мовою спілкування для них в Україні є українська.

Читайте такожМіністр юстиції прокоментував скандал з конфіскацією собак за борги

"Відповідно до законодавства про мову, у компанії МакДональдз в Україні основною мовою комунікації є українська. Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах, наведена інформація на сайті та в куточку споживача",  – уточнили УНІАН у прес-службі.

Відео дня

Крім того, у компанії пояснили, що "українська мова є пріоритетною і в спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять".

Клієнтам порадили звертатися до експертів з гостинності в ресторанах у випадку виникнення додаткових запитань щодо замовлення на терміналі самообслуговування.

Така позиція викликала жваву дискусію у соцмережі. Хтось називає це дискримінацією, інші влаштували флешмоб з подяками.

"Это что за геноцид русскоязычного населения? Вы уверены, что это увеличит ваши продажи в Украине? Лично я говорю - прощай, Мак!", "Тут Вы не правы, половина населения разговаривает на русском языке! В штатах, в тех районах, где преобладает испаноговарящие, везде присутствует испанский язык, где арабы - там арабский, китайцы - там китайский, и так далее!".

"Дякую що залишили лише державну та міжнародну мови", Дякую за Україну мову. Вона в нас державна і добре, що єдина, яка має такий статус. Все буде Україна!", "Говорю, пишу в основном на русском, так уж сложилось исторически. Но всегда буду за українську мову в усiх галузях в Українi. Так і має бути! Дякую", "Доведеться підтримати МакДональдс копійкою за правильну позицію. Що там новенького і літнього в Лавині ? Уже їду".

Як повідомляв УНІАН, у Києві попри карантин продовжував роботу щонайменше один магазин косметики Алли Барановської - дружини народного депутата Миколи Тищенка.