Одеситів закликали зберігати спокій / фото omr.gov.ua

Одеська міська рада у зв'язку з можливим повномасштабним вторгненням Російської Федерації звернулася до городян із закликом не панікувати та зберігати моральну стійкість.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне звернення було затверджено депутатами сьогодні на позачерговій сесії.

Зачитав його найстаріший депутат міськради Олег Філімонов (фракція "Слуга народу").

У документі наголошується, що Одеса – мирне, багатонаціональне місто, яке також відоме всьому світу, як "точка" взаємоповаги та злагоди. У той же час, Одеса – місто-герой, місто бойової слави. Ці звання були присвоєні мегаполісу після Другої світової війни, і їхнє значення довели тоді наші предки, які воювали проти фашистів.

Городянам рекомендують не піддаватися паніці та провокаціям, вірити в українську армію, наших дипломатів, підтримати загони територіальної оборони. Водночас продовжувати працювати, вести звичайний спосіб життя.

"Закликаємо всіх одеситів зберігати моральну стійкість і здоровий глузд. Наш страх – це інструмент ворога, ми не маємо права вкладати його в руки тих, хто хоче зруйнувати мир на нашій землі. Закликаємо всі політичні сили до об'єднання, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти зовнішньому тиску і не розхитувати політичну ситуацію всередині країни", – зачитав Філімонов.

У зверненні наголошується, що наша зброя – це відданість рідній землі, Одеса – українське місто, яке ніколи не здавалося.

Також Філімонов сказав, що вчора до нього зверталися представники кількох ЗМІ з питанням про те, чи не виїхав він з України. Депутат підкреслив, що залишається у рідному місті, і сьогодні це обов'язок всіх чиновників та політиків.

Своєю чергою мер міста Геннадій Труханов доручив підлеглим розмістити на всіх будівлях міста прапори України, провести відповідні підготовчі заходи для того, щоб завтра відзначити День єднання.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання.

Вас також можуть зацікавити новини: