Глава МЗС просить українців дотримуватися правил безпеки під час відпочинку за кордоном / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає українських туристів в Єгипті не шукати обхідні шляхи для отримання заборонених послуг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

Кулеба наголосив, що Посольство України в Єгипті тримає на контролі справу щодо нападу акули на українських туристів і підтримує постійний зв'язок з рідними постраждалих та адміністрацією медзакладу. "Постраждалі громадяни отримують від МЗС усю необхідну підтримку та допомогу", - сказав він.

Відео дня

"Але я не можу не скористатися нагодою, щоб закликати українських громадян, які обирають туризм за кордоном, дотримуватися чітко правил країни-перебування. І якщо щось офіційно заборонено, то не треба шукати обхідні шляхи для того, щоб насолодитися порушенням заборони. Тому що порушення таких заборон може мати трагічні наслідки. Ви знаєте, що сноркелінг, і такий вид підводного плавання, яким скористалися українські постраждалі туристи, в Єгипті є забороненим. Туристи пішли в обхід заборони і почали шукати компанію, яка б могла надати їм заборонені послуги і за це поплатилися", - наголосив Кулеба.

Він закликав українців завжди дотримуватися правил безпеки під час відпочинку за кордоном.

Читайте такожНапад акули на українців в Єгипті: у МЗС розповіли про стан постраждалих (відео)

Напад акули на українських туристів у Єгипті: що відомо

25 жовтня під час стоянки екскурсійної яхти у територіальних водах національного заповідника Рас-Мохаммед, що знаходиться поблизу міста Шарм ель-Шейх, українські туристи, мати і син, зазнали нападу акули під час плавання.

Їх терміново було доставлено до міської лікарні Sharm International Hospital, де надано медичну допомогу.

"Мати отримала глибокі рани від укусів хижака. Дитина ж зазнала серйозніших травм: у неї була ампутована верхня кінцівка нижче ліктя, наявні глибокі рани на спині", - повідомили в Посольстві України в Єгипті.

У Держагентстві розвитку туризму України закликали всіх туристів бути максимально обережними в країні перебування, заздалегідь ознайомитися з правилами безпеки та брати екстремальні тури у своїх ліцензованих туроператорів або їхніх офіційних локальних партнерів.