Качура взявся допомогти майже 200 сім'ям, які не можуть отримати свої законні квартири в будинку на вулиці Кондратюка, 4

До кінця року вкладники скандального ЖК «Міністерський» в Оболонському районі столиці заселяться в свої квартири. Таку обіцянку дав забудовник, який взяв на себе зобов'язання завершити об'єкт. Разом з тим існує проблема - Нацполіція тисне на менеджмент чинного забудовника, що створює загрозу недобудови ЖК.

Нардеп Олександр Качура, який очолює в парламенті об'єднання «Антирейдерська коаліція», взявся допомогти майже 200 сім'ям, які не можуть отримати свої законні квартири в будинку на вулиці Кондратюка, 4. Так, у четвер, 23 липня, вкладники ЖК «Міністерський» прийшли під стіни Офісу Генерального прокурора з вимогою припинити тиск Нацполіціі на компанію, яка добудовує об'єкт. Виходить, що за підсумками заяв фактично рейдерів, які хочуть знову захопити владу на підприємстві і не дати добудувати квартири, проводяться процесуальні дії щодо сумлінного забудовника. Як відомо, довгий час будівництво було зупинено в зв'язку з рейдерським захопленням компанії.

«Спільно з депутатським об'єднанням «Антирейдерська коаліція» ми написали звернення до Офісу Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ», - розповів Качура.

Відео дня

За результатами зустрічі з представником ОГП домовилися про те, що буде проведено зустріч з профільним заступником Генерального прокурора і представниками ініціативної групи забудовника.

В цей же день депутат поїхав до ЖК «Міністерський» і переконався, що дійсно після двох років бездіяльності роботи по завершенню будівництва та здачі в експлуатацію активно ведуться. Готовність по фасаду, за словами заступника директора генпідрядника Ігоря Вшивцева, на цей час - 97%.

Раніше повідомлялося, що колишнє керівництво - замовник будівництва ПрАТ «Енергополь-Україна» виводило все майно на іншу компанію. Йдеться про 250 млн грн.

Раніше Качура, виступаючи з трибуни парламенту, заявив, що в «Антирейдерську коаліцію» звернулися постраждалі вкладники. Вони попросили захистити їх від колишнього директора Семенкової Тетяни, екс-заступника директора з юридичних питань Дениса Степанова, а також власника компанії Шеманські Даріуша.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4. ст. 190 КК України - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. 13 березня 2020 року Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на ряд квартир і нежитлових приміщень в ЖК «Міністерський» (справа №752 / 20622/19).