Дії диппредставництв партнерів України назвали алогічними / фото ua.depositphotos.com

Уряди західних країн закликали "не бути боягузами та зрадниками" й повернути своїх дипломат в українську столицю, не тікати, а навпаки прилітати до Києва та проводити тут якомога більше заходів, виступаючи за мир й домагаючись деескалації.

Свою думку з цього приводу висловив у Facebook представник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Те, що відбувається зараз з диппредствительствами наших західних та інших "партнерів", – це якась маячня. Абсолютно алогічна. Вона показує не те, що імпотентність, але просто відсутність світової системи безпеки. Весь світ знає не тільки намір Путіна напасти, але навіть дати цього нападу! Ну то що? Де ООН, створена спеціально для запобігання війнам; де ОБСЄ – організація з безпеки у Європі?... Якщо всі знають, що буде війна, то чому замість попереджувальних дій, просто біжать з потенційного поля бою? – задався питанням Гармаш.

"Скільки українців повинні віддати свої життя за те, щоб ви сприйняли це достатнім для початку реальних дій проти війни, яку ви, до речі, вважаєте більш реальною, ніж ми?  Ніякої логіки! Це або інформаційна війна, в якій нас призначили жертвами, або деградація всіх західних демократичних інститутів!" – додав він.

скріншот

На думку Гармаша, вивозячи посольства з Києва, Захід "ніби розчищає Путіну плацдарм для нападу, усуває перешкоди, стимулює його до нападу":

"Замість того, щоб, навпаки, посилити свою дипломатичну присутність в Україні і цим убезпечити її, Захід збирає валізи, бажаючи нам гарного дня під російськими бомбами... Хоча ви ж прекрасно знаєте, що регулярні російські війська, наступом яких ви нас лякаєте, – це не банди моджахедів, і в разі їхніх дій проти ваших громадян, російська держава вступає у конфлікт з вами. А Путін не може собі дозволити воювати з усім Заходом! І, отже, ваша присутність істотно знижує, фактично зводить до нуля, ризик війни! Тому, якщо в західних столицях дійсно хочуть миру в Європі, то необхідно не евакуюватися з Києва, а навпаки, скликати в столиці України представницький і численний Конгрес за мир та проводити його поки не настане деескалація".

 скріншот

Гармаш закликав західні уряди повернути своїх дипломатів до Києва:

"Я закликаю громадян іноземних держав з українським корінням або тих, кому просто небайдужа доля України та миру в Європі, прилітати до Києва та проводити тут якомога більше заходів, що показують солідарність з нашою країною.  Діаспора, ти потрібна Україні! Я закликаю західні уряди повернути своїх дипломатів до Києва і навіть збільшити їхню чисельність. Не будьте боягузами та зрадниками!".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як посольства різних країн активно вивозять своїх дипломатів з Києва до Львова. Про переїзд з Києва заявили вже ряд дипломатичних установ.

Вас також можуть зацікавити новини: