Львів приймає посольства і консульства іноземних держав. Про переїзд з Києва заявили вже низка дипломатичних установ.

Як йдеться в сюжеті ТСН, на вулицях Львова уже побільшало автомобілів з дипломатичними номерами, зокрема майже два десятки машин припарковані біля одного із готелів у середмісті.

З Києва до Львова переїжджають представники посольства Канади, США, Нідерландів, а також з Дніпра сюди начебто вже приїхали німецькі дипломати з тамтешнього консульства.

"Кожне посольство, воно заздалегідь має варіанти, багато дипломатичних установ ще декілька місяців назад почали ці варіанти опрацьовувати, вони їх опрацювали, вони мають відповідні приміщення, а, у разі потреба, щоб місто допомогло, буде допомагати", - заявляє міський голова Андрій Садовий.

Як писав УНІАН, раніше у Львові відбулося позапланове засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій. Єдине питання, яке обговорювалося, - військова загроза з боку Росії. Там ухвалили зробити суттєвий запас крові і закупити дизель генераторів для різних служб міста у разі перебою з електрикою, щоб могли працювати.

За словами мера, запаси медикаментів є на 3 місяці, також очільник Львова запевнив, навіть, якщо повністю зникне світло, є можливість подавати мешканцям санітарний об’єм води. 

Евакуація дипломатів з України: що відомо

Як писав УНІАН, через загрозу російській агресії Канада та Австралія евакуюють свої посольства з Києва. А Німеччина переносить консульство з Дніпра до Львова і скорочує штат посольства в Києві.

Міністр закордонних справ Ізраїлю домовився з українськими колегами про те, що в разі початку вторгнення ізраїльське посольство буде перенесено з Києва до Львова.

Сім'ї співробітників латвійського посольства покинули Україну.

А французький посол в Україні закликав усіх громадян Франції, які залишаються у країні, запастися їжею, питною водою і теплим одягом.

Напередодні Міністерство закордонних справ Японії оголосило про евакуацію майже всіх співробітників посольства в Україні через зростання напруженості.

Вас також можуть зацікавити новини: