Паливо з танкера Delfi досягло пляжу, де відпочивають люди / Фото УНІАН

Держекоінспекція кожен день забирає проби морської води біля танкера Delfi, який затонув в районі пляжу "Дельфін" в Одесі.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив представник Одеської ОДА Денис Соколов.

Читайте такожНа п'яти пляжах Одеси вода не відповідає нормам

Відео дня

"Що стосується Delfi, Держекоінспекція щодня робить забори води поблизу затонулого танкера. Зараз вода там абсолютно чиста, тобто немає ніяких нафтопродуктів, і ми намагаємося максимально мотивувати судновласника, щоб він нарешті прибрав затонулий танкер з узбережжя", - каже Соколов.

Як повідомляв раніше УНІАН, 22 листопада 2019 року поблизу Одеси сів на мілину танкер Delfi. Власник не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти через шторм.

Через кілька годин рятувальники змогли евакуювати екіпаж.

Відразу після аварії в. о. голови Держекоінспекції Єгор Фірсов повідомив, що вміст нафтопродуктів у районі, де зазнав аварії танкер, перевищує норму в 53 рази. У суботу, 23 листопада 2019 року концентрація була перевищена вже 157 разів.

Спочатку мерія Одеси повідомила, що затонулий в Одесі в листопаді танкер пролежить поруч з пляжем до кінця літа. 16 червня голова Одеської ОДА Куций Максим пообіцяв, що роботи по підйому танкера завершаться до 25 червня.

21 червня із затонулого біля одеського узбережжя танкера почало виливатися паливо. Пляма досягла чималих розмірів і поширилася в бік пляжу з відпочивальниками.