Прокурор має отримати понад 1 млн грн компенсації за вимушений прогул / фото УНІАН

У Сумах суд поновив на посаді колишнього заступника прокурора Сумської області Дмитра Андрєєва, люстрованого у 2014 році, та постановив стягнути на його користь майже 1,2 мільйона гривень компенсації за вимушений прогул.

Як повідомили УНІАН у Сумському окружному адміністративному суді, сьогодні, 19 травня, суд розглянув справу за позовом Андрєєва до Офісу генерального прокурора та прокуратури Сумської області про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

«За результатом розгляду справи суд задовольнив позовні вимоги та визнав протиправним і скасував наказ генерального прокурора України від 23 жовтня 2014 року про звільнення Андрєєва з посади заступника прокурора Сумської області», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Окрім того, суд поновив Андрєєва на посаді заступника прокурора Сумської області та стягнув на його користь з прокуратури середній заробіток за час вимушеного прогулу з 24 жовтня 2014 року по 19 травня 2020 року в загальній сумі 1 млн 156,5 тис. грн.

Рішення суду в частині поновлення Андрєєва на посаді заступника прокурора Сумської області та стягнення місячного заробітку в сумі майже17,5 тисячі грн підлягає негайному виконанню.

Крім того, рішенням суду зобов’язано Офіс генерального прокурора невідкладно відкликати з Міністерства юстиції України відомості про застосування до Андрєєва заборони (позбавлення права займати певні високі посади на державній службі строком на 10 років – УНІАН), передбаченої ч. 3 ст. 1 Закону України «Про очищення влади» (люстрацію), для виключення таких відомостей з Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення зазначеного закону.