Головні новини України 16 листопада 2020 / фото УНІАН

Кількість хворих на COVID-19 за добу зросла майже на 10 тисяч осіб. Суд скасував заочний арешт Януковича у справі про розстріл Майдану.

Скасування судом заочного арешту Януковича

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт колишнього президента Віктора Януковича в рамках розслідування справи про масові вбивства "майданівців" 18-20 лютого 2014 року.

Прокурор пояснив рішення суду: на його думку, апеляційний суд міг допустити технічну помилку.

Відео дня

Карантин вихідного дня

Через протести проти карантину вихідного дня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 16 листопада, збирає онлайн-зустріч мерів великих міст. А у вівторок Верховна Рада розгляне постанову про скасування карантину вихідного дня.

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що дієвість карантину вихідного дня стане зрозумілою орієнтовно через два тижні від початку його запровадження

Також у МОЗі порадили підприємцям "шукати додаткові джерела доходу" і йти працювати в лікарні. Кілька сотень столичних підприємців тим часом зібралися в урядовому кварталі біля Ради на чергову акцію протесту.

Ситуація з коронавірусом

В Україні за добу коронавірусну інфекцію виявлено у 9832 людей.

Всього від початку пандемії в Україні офіційно підтверджено 545 689 випадків хвороби COVID-19. При цьому 244197 українців одужали, 9697 – померли.

Актуальні новини України 16 листопада 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Бойовики на Донбасі за добу двічі порушили режим припинення вогню. В районі населеного пункту Мар’їнка ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, а неподалік Старогнатівки застосував підствольний гранатомет.

Головні новини України: що важливо знати 16 листопада 2020