Інна Совсун поділилася думкою щодо мобілізації жінок / скріншот, YouTube

Депутатка Верховної Ради України від партії "Голос" Інна Совсун висловилася на підтримку мобілізації жінок, оскільки в конституції не прописано, що захищати державу мають тільки чоловіки. Проте йдеться про службу не безпосередньо на фронті, а й у тилу. 

"Немає популярної відповіді на це питання. Популярна відповідь, що жінок не можна мобілізовувати, і президент сказав, що не підпише закон. (...) У нас у конституції написано, що всі громадяни України повинні брати участь у захисті державності. Не написано тільки чоловіки чи тільки жінки. Для чоловіків прописана обовʼязкова служба, але обовʼязок захищати державу у нас записаний для всіх", – сказала вона в інтервʼю Еммі Антонюк. 

Більше того, в нас є багато жінок, які вже служать, додала чиновниця.

Відео дня

"Моя позиція така: якщо це необхідно для потреб оборони держави, якщо ми кажемо, що без цього не витягуємо – немає картини, де ми витягуємо без жінок... І з точки зору забезпечення справедливості. (...) Якщо це буде критично потрібно для оборони держави, і в нас не буде ким замінити частину людей, які служать в армії. При чому треба розуміти, що ви говорите про службу безпосередньо на передку, штурмовиками. Але насправді служба в армії це часто робота в тилу, і там частину роботи жінки могли б виконувати", – додала депутат. 

Мобілізація жінок: що кажуть військові

Головний сержант одного з підрозділів 129 бригади ТРО з позивним "Каспер" заявив, що жінкам не місце на бойових позиціях. В його розумінні це якесь "ноу-хау". При цьому він зауважив, що жінки в його підрозділі теж служать. 

Своєю чергою розвідниця і бойовий медик Ярина Черногуз висловилася на підтримку мобілізації жінок. За її словами, вони можуть бути корисними на фронті. Чорногуз додала, що відповідно до потреби армії, можна мобілізувати близько 100 тисяч жінок.

Вас також можуть зацікавити новини: