Розвідниця заявила, що жінки повинні проходити не тільки базовий курс молодого бійця з навчанням стрільби / фото УНІАН, Микола Лазаренко

Розвідниця і бойовий медик Ярина Черногуз підтримала ідею мобілізації жінок. Українки можуть бути корисні на фронті, що вже доведено на практиці.

За її словами, відповідно до потреби армії можна мобілізувати близько 100 тисяч жінок і, звичайно ж, провести відбір відповідно до фізичних здібностей, бажань і професійних навичок

"Жінки, які щодня займаються спортом, крос-фітом, мають навички з роботою з підняттям ваги і досвід ходьби з похідним рюкзаком на довгі дистанції - при мотивації можуть бути піхотинками і розвідницями. Це все реально. І таких жінок в Україні достатньо", - зазначила розвідниця у Facebook.

Відео дня

Вона вважає, що українки не йдуть в армію через страх зіткнутися зі знеціненням з боку чоловіків. При цьому військова нагадала, що обов'язок жінок захищати Батьківщину повинна бути прописана в законі.

"Мені особисто, навіть огидно, що обов'язок жінок захищати Батьківщину в силах оборони - не закріплена законодавчо на рівні з чоловіками. Якщо у тебе, як людини у війні з окупантом немає рівного права і обов'язку з людьми іншої статі піти воювати, вбивати і загинути за рідну країну - то про яку справжню свободу, рівність статей і твоєї повноцінності може йти мова?" - написала Чорногуз.

Розвідниця заявила, що жінки повинні проходити не тільки базовий курс молодого бійця з навчанням стрільби, а посилений курс самооблаштування - від спилювання дерев, побудови бліндажа, відкриття цинків з БК різними засобами, виготовлення перекриття, розведення вогню, заготівлі дров, до елементарних навичок проведення електрики.

Розвідниця назвала одну з причин, через яку українська влада не хоче мобілізувати жінок, - сексистська патріархальна російська пропаганда, яка буде маніпулювати тим, що воювати нікому.

"Мобілізація мотивованих жінок справить також і абсолютно протилежний цій пропаганді ефект: про те, яка Ми дійсно потужна нація, якщо в ній воюють за державність обидві статі", - підкреслила медик.

Дівчина впевнена, що відсутність рівності в обов'язковій мобілізації призведе до погіршення ставлення до жінок з боку чоловіків після війни.

"Багато з цих жінок вже віддали своє життя за Україну, поки багато чоловіків так і не дійшли до армії майже за 10 років війни", - додала розвідниця.

Мобілізації жінок - останні новини

Народна депутатка Мар'яна Безугла повідомила, що Рада готує законопроект, згідно з яким зміниться мобілізація та її правила. За її словами, якщо законопроект ухвалять, то жінки стають на військовий облік.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише жоден закон, якщо там буде передбачена мобілізація жінок.

Вас также могут заинтересовать новости: