Тисячі українців вийшли на акцію протесту "Захист України - не злочин" / фото nationalcorps.org

3 вересня в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Черкасах, Львові та інших великих містах України пройшла акція під назвою "Захист України - не злочин".

До протестів приєдналися тисячі українців. Люди вимагали об'єктивного розгляду справи по напад на автобус на Харківщині, в якому знаходилися члени організації "Патріоти - За життя".

Про це повідомляється на офіційному сайті партії "Національний Корпус". Як проходили протести, можна подивитися на Youtube.

Відео дня

"Сотні небайдужих українців, серед яких ветерани, волонтери, громадські активісти, зібралися в своїх містах під управліннями поліції, щоб підтримати заарештованих юнаків і висловити протест проти незаконних дій правоохоронних органів. Коли Ківа і Медведчук формують новий "Оплот", свої банди, що складаються з найнятих ватних спортсменів, колишніх беркутів, тобто фактично створюють незаконні воєнізовані формування, то до цієї діяльності чомусь у правоохоронців і влади питань не виникає", - заявив юрист Нацкорпусу Віктор Шендибило.

Керівник Київського осередку Нацкорпусу Сергій Тамарін також зазначив, що серед постраждалих - колишні антимайданівці, нібито зібрані колишніми беркутами. За його словами, десятки їх профілів вже знайдені в соцмережах. Він заявив, що "саме ці бандити в 2014 били, катували і вбивали майданівців і несли "русскій мір" в Україні сім років тому".

"Ми дуже добре пам'ятаємо, у що еволюціонував харківський клуб "Оплот": від звичайних "тітушок" до танкового батальйону "ДНР", і вони продовжують вбивати захисників України", - сказав він.

Акцію підтримали ультрас футбольних клубів "Динамо", "Шахтар", "Дніпро" і "Ворскла", а також - "Рух ветеранів України", "Рух опору капітуляції" та інші патріотичні громадські організації та політичні партії.