Одеський суд отримав почесну нагороду / фото sud.ua

Київський районний суд Одеси став призером престижної європейської премії "Кришталеві ваги правосуддя" – 2021. Україна стала фіналістом конкурсу вперше. Крім одеського суду в трійці лідерів – Міністерство юстиції Франції та Державна судова адміністрація Данії.  

Український суд одержав почесну нагороду за проект "Громадський центр правосуддя Одеської області". Він на базі Київського райсуду Одеси працює протягом трьох років і надає безплатну правову допомогу.

За словами голови Київського райсуду Одеси Сергія Чванкіна, за ці роки в центрі правосуддя допомогу отримали близько 6 тисяч осіб.

Відео дня

"Ця українська платформа – це нова модель комунікації суспільства з судами, держорганами й тими, хто надає правову допомогу. Вже в грудні ми разом з Міністерством юстиції Франції та Державною судовою адміністрацією Данії будемо представляти свій проект на пленарному засіданні Європейської комісії з ефективності правосуддя (European Commission for the Efficiency of Justice, CEPEJ) у французькому Страсбурзі. Для України це важливий крок на шляху до реформування всієї судової системи", – додав голова Київського райсуду Одеси Сергій Чванкін.

Одеський суд отримав почесну нагороду / фото sud.ua

Премія "Кришталеві ваги правосуддя" була заснована у 2005 році Радою Європи. Її мета – пошук та нагородження інноваційних судових практик. Цього року фінал заходу відбувся в Любляні.