Чоловік пройшов медкомісію, та далі до ТЦК не прийшов / фото УНІАН, Олександр Прилепа

У Львівській області чоловік отримав повістку, але не з'явився до військкомату. Тож його покарали за ухилення від призову. Як повідомляє ZAXID.net, йому призначили рік обмеження волі, але звільнили від відбування покарання з річним іспитовим терміном.

Вирок винесли у квітні 2023 року, зазначають журналісти. Вони з'ясували, що чоловік перебував на військовому обліку, у травні 2021 року пройшов медкомісію, за результатами якої був визнаний придатним для служби. Після цього йому вручили повістку для відправлення до місця строкової служби. Та він вирішив не йти до військкомату. 

Це все сталося до запровадження в Україні воєнного стану. У суді військовозобов'язаний визнав свою провину. Суддя Юрій Пошивак визнав винним його в ухиленні від призову на строкову службу.

Відео дня

Що може бути за неявку у військкомат після медкомісії

Якщо проігнорувати повістку третього чи четвертого виду - повістку-призов до ЗСУ та мобілізаційне розпорядження - загрожує серйозне покарання.

Коли людина пройшла медкомісію та її визнали придатною до військової служби, але не з’явилася до військкомату, настає кримінальна відповідальність.

Відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України ухилення від призову на службу у період воєнного часу карається позбавленням волі від трьох до п'яти років.

Вас також можуть зацікавити новини: