За отримані гроші відремонтували  безкоштовні камери у трьох СІЗО \ Міністерство юстиції

За отримані від використання ув'язненими платних камер у слідчих ізоляторах кошти вже відремонтовано 8 безкоштовних камер у трьох СІЗО.

Читайте такожУ СІЗО Одеси та Миколаєва відкрили платні камери з поліпшеними умовами тримання (фоторепортаж)Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, експериментальний проект зі створення платних камер у деяких слідчих ізоляторах запустили менш як 5 місяців тому.

Відео дня

"Платні камери стали одним із джерел фінансування поліпшення загальних умов у СІЗО, тому що в держбюджеті коштів на це не передбачено. Гроші від таких платних послуг ідуть до спеціального фонду слідчого ізолятора, з якого і фінансуються поточні та капітальні ремонти в ньому", - розповів міністр юстиції.

Загалом, за даними Мін'юсту, станом на 11 вересня було відремонтовано 8 безкоштовних камер на загальну суму понад 239,7 тис. грн.

Так, у Київському СІЗО за ці кошти облаштували дві камери по 12 місць та чотири камери по 3 місця, на що витратили 215 тис. 767 грн.

Крім того, ще одну камеру на 12 місць облаштували в Сумському слідчому ізоляторі за 17 тис. 973 грн, а за 5 тис. 968 грн одномісне безкоштовне приміщення відремонтували в Миколаївському СІЗО.

"Умови перебування затриманих в платних і безкоштовних камерах все ж дещо відрізняються. Адже в поліпшених приміщеннях кращий санвузол, телевізор та ліжка. Та й площа самої камери на одну людину більша. Однак важливо, що на покращення умов у безкоштовних приміщеннях не було витрачено жодної копійки коштів платників податків", - зауважив Малюська.

Коли з'явились платні камери у СІЗО: