Досліджені проби води не відповідають санітарним нормам / УНІАН

Вода на усіх столичних пляжах не відповідає санітарним нормам.

Про це повідомляє у середу, 22 липня, Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, посилаючись на результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах столиці.

«Досліджені проби води відкритих водойм відібрані 20 липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, встановлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) на всіх пляжах Києва («Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Галерний», «Чорторий», «Вербний» та «Пуща-Водиця»).

Читайте такожПляж під час чуми. Туреччина чекає на гостей – і карантин їм не завадить

Зафіксовано колі-індекс (кількість бактерій групи кишкової палички): пляж «Передмістна Слобідка»; плаваючі домішки на пляжах: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», ««Золотий», «Передмістна Слобідка», «Центральний», «Галерний» (мілкі водорості); відхилення через запах – пляж «Галерний»; через водневий показник – пляж «Вербний»; біохімічна потреба в кисні (БПК5) – пляжі «Вербний» та «Пуща-Водиця».

«Інформуємо, що до покращення показників якості води у водоймах пляжами можна користуватися виключно як зонами відпочинку – без купання», - наголосили у відомстві.

Окрім цього, повідомляється, що досліджені проби води з питних фонтанчиків на столичних пляжах також не відповідають гігієнічним вимогам до води питної.

Дослідження води з питних фонтанчиків на санітарно-хімічні показники на пляжах «Райдуга» та «Тельбін» не проводились у зв’язку з несприятливими погодними умовами. Питні фонтанчики на пляжі «Троєщина» відсутні.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 серпня.