Укрзалізниця звільнить працівників поїзда / фото 5 канал

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» звільнила вертикаль працівників, через недбалість яких чоловік проник у потяг № 9/10 Київ - Маріуполь і побив пасажирку.

Як повідомила прес-служба компанії, зазначені співробітники проявили недостатній професійний рівень і допустили низку порушень.

«У ході оперативного службового розслідування інциденту встановлено, що на станції П’ятихатки-Стикові, скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, чоловік самовільно увійшов до вагона №3 і зайняв вільне місце.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" готують нововведення для любителів алкоголю в потягах

Близько 03:30 до провідника вагона №4 звернулася пасажирка з ознаками побиття й попросила про допомогу. На жаль, провідники не надали належної допомоги, яка передбачена в таких випадках», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зловмисника затримали правоохоронці, а поїзна бригада надала всі необхідні свідчення.

З посад звільнено провідника вагона, у якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

Проведено додатковий інструктаж усіх провідників щодо недопущення такої ситуації в майбутньому та встановлено жорсткий контроль за дотриманням їх посадових обов'язків», - зазначається у повідомленні.

У прес-службі наголосили на необхідності відновити супровід поїздів далекого прямування під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів.

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, вранці 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням "Маріуполь-Київ" пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав завдавати численні удари кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру.

Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу "Київ - Пасажирський" чоловіка затримали.

Зловмисником виявився раніше тричі судимий за розкрадання, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.