Подоляк пояснив свій оптимізм щодо дискусій про мобілізацію в Україні / Колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Розмова про мобілізацію в Україні буде складною та спекулятивною, але врешті-решт матиме позитивні наслідки. Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів у проекті "VIP з Наталією Мосейчук", пояснивши причини своєї впевненості.

Відповідаючи на питання про правильний час для початку таких дискусій та чи не запізнилася з цим Україна, Подоляк зазначив, що ніхто не може вказати точний час, адже такого обсягу війни ще не було, тому немає досвіду, як психологічно змінюються країни, які знаходяться всередині війни.

Він зазначив, що питання мобілізації вирішиться позитивно саме з цієї причини - бо Україна розуміє та усвідомлює, що таке війна. 

Відео дня

"Це буде тяжка розмова, безумовно навколо мобілізації. Вона буде спекулятивна, вона буде токсична, вона буде викликати потужне роздратування і не всі будуть погоджуватися з тим, маємо ми про це говорити чи не маємо, чи мають бути автоматично якісь дії. В нас буде складна розмова, але буде, і вона призведе до позитивних наслідків, як це не парадоксально звучить. Тому що Україна сьогодні єдина країна, яка точно розуміє й усвідомлює, що таке війна. Попри всі наші внутрішні чвари і дискусії".

Він зазначив, що Україна зараз займає особливе становище у Європі, оскільки, за даними соцопитувань, жодна інша країна зараз не готова захищатися. Саме тому, наголосив радник ОП, Європа має "максимально заохочувати нас залишатись українцями, підтримувати нас".

"Тому що україна - єдина, як з’ясувалось, країна, яка готова попри все витримати війну в 21 сторіччі", - підкреслив Подоляк.

Мобілізація в Україні

Як раніше повідомляв УНІАН, 25 грудня Кабмін вніс до Ради законопроект Про вдосконалення мобілізації та військового обліку. Якщо його приймуть, в Україні зникне таке поняття як "обмежено придатний". Чоловіків ділитимуть тільки на придатних та непридатних до служби.

Крім того, для ухилянтів держава суттєво "перекриє повітря".

Водночас деякі експерти критикують спосіб, у який суспільству представили новий законопроект про мобілізацію. Відсутність пояснень та комунікації з боку влади може розпалити серйозні внутрішні проблеми, чого дуже хочуть росіяни.

Вас також можуть зацікавити новини: