Кожен п’ятий опитаний не знав про ліквідацію районів / Фото УНІАН

Понад 30% українців не підтримують рішення парламенту про укрупнення районів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня.

Читайте такожМісцеві вибори: ЦВК просить Раду усунути проблеми щодо проведення підготовки

Відео дня

Так, знають про рішення Верховної Ради щодо укрупнення районів 76,5% респондентів, з них 29% знають про нові райони в областях, де вони проживають, а 47,5% - лише загальну інформацію. Водночас кожен п’ятий опитаний (21%) не знає про таке рішення парламенту. «36,2% громадян ще не визначилися щодо підтримки ініціативи укрупнення районів і будуть дивитися, як це рішення втілюватиметься на практиці. 30,3% заявили про те, що вони не підтримають укрупнення районів, майже вдвічі менше тих респондентів, що підтримують таке рішення – 16,6%», - йдеться в результатах опитування.

*** Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня було опитано 2 тис. 22 респонденти у всіх регіонах України, крім окупованих Росією територій Криму та Донецької і Луганської областей. Вибірка є репрезентативною для всього дорослого населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

Територіальна реформа

  • 17 липня 2020 року Верховна Рада проголосувала й ухвалила рішення про скорочення кількості районів в областях шляхом їх укрупнення.
  • Всього на території України ліквідували 490 районів. Натомість створили 138 нових районів, зокрема й в АР Крим.