фото Facebook: Myroslav Kastran

Посольство України в Словацькій Республіці спільно з благодійною організацією All4Ukraine висадили дерева в серці Братислави, у парку поблизу Площі Свободи. Таким чином Україна висловила вдачність сусідній країні, волонтерським організаціям і словацькому народові за постійну підтримку та допомогу в ці не легкі часи.

Про це розповів посол України в Словаччині Мирослав Кастран. Він подякував старості Старого міста Братислави Матею Вагачу і його команді за надану можливість і організацію.

"Для Посольства ці дерева є також символом надії та партнерства. Війна в Україні неодмінно закінчиться, а дерева залишаться, ростимуть і протягом багатьох років нагадуватимуть про протягнуту руку допомоги та великі серця наших словацьких друзів", - зазначив Кастран.

Відео дня

Своєю чергою, староста історичного району Братислави Матей Вагач зазначив, що висаджені дерева символізують дружбу між Старим містом та Україною. Він зауважив, що дерева - це втілення життя і терпіння.

"Про все нам нагадуватиме дерево дружби, яке ми сьогодні разом посадили. Переплетене коріння наших народів зміцнилося після жорстокого вторгнення в Україну з боку Росії, і сьогодні ми, як ніколи, знаємо, що повинні допомагати один одному", - сказав Вагач.

"Кожного дня в Україні обстрілюють міста та села, об’єкти критичної інфраструктури, гинуть не лише військові, а й мирне населення. Діти перестають вірити в майбутнє, коли втрачають батьків, будинок, а багато хто втрачає все, що має. Проте, окрім болю та страждань, які приніс цей конфлікт, ми також спостерігаємо надію. Ми бачимо стільки людяності, солідарності та взаємовиручки, що дає нам сили та сенс йти далі. Витерпіти кожну негоду, щоб знову розквітнути", - додав він.