235 українців утримуються на окупованому Донбасі - Денісова / фото facebook.com/denisovaombudsman

За офіційними даними, Російська Федерація переслідує 130 українських громадян за політичними мотивами, ще 235 - утримуються на окупованому Донбасі.

Як повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у соціальній мережі Facebook, сьогодні вона провела зустріч з надзвичайним і повноважним послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою.

"Повідомила, що зі 130 наших співгромадян, які переслідуються РФ за політичними мотивами, 111, в тому числі 76 кримських татар, знаходяться у місцях несвободи на території тимчасово окупованого Криму та РФ. Поки батьки перебувають у кремлівському полоні, їхні неповнолітні діти, 10 з яких знаходяться на материковій Україні, а 174 – на території тимчасово окупованого Криму – позбавлені батьківського піклування. Через це звернулася до пані Лариси з проханням розглянути можливість надання гуманітарної допомоги таким сім’ям", - поінформувала Денісова.

Крім того, омбудсмен зауважила, що обговорювалась доля 235 громадян України, які незаконно утримуються у місцях несвободи на території Донецької та Луганської областей.

Читайте такожДенісова повідомила про епідемічну ситуацію на окупованому Донбасі та порушення прав місцевих жителів

"Закликала пані Ларису не зменшувати тиск на Російську Федерацію та підтримувати Україну у боротьбі за звільнення всіх громадян України, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей та в РФ", - відзначила уповноважений ВР.

Вас також можуть зацікавити новини