Прокурор вимагав від банку $100 тисяч хабаря / фото facebook.com/pgo.gov.ua

У Києві затримано прокурора місцевої прокуратури, який вимагав від представника банку 100 тис. дол. за нібито закриття кримінального провадження.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу генерального прокурора, проти затриманого відкрито справу за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, прокурор вимагав від представника банківської установи 100 тис. доларів за нібито прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

Відео дня

Читайте також"Торгівля" посадами в Харкові: суд обрав запобіжний захід двом підозрюваним

Також за цю суму він обіцяв подальше "кураторство" діяльності банку, а саме - забезпечення нереєстрації усіма правоохоронними органами, які знаходяться у Києві, будь-яких кримінальних проваджень стосовно працівників банку.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

фото facebook.com/pgo.gov.ua
фото facebook.com/pgo.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що поліція проводить слідчі дії у головному корпусі Національного університету імені Тараса Шевченка у справі про хабарництво.