Як зрозуміти, що вашій дитині погано в дитсадку / фото УНІАН

Вихователь в садочку – авторитет для дітей. Якщо вихователь гідний, то діти почуваються безпечно.

Сімейна та дитяча психологиня Ірина Попович розказала про те, як можна з'ясувати, що вихователі погано поводяться з дітьми у садочку. 

Як ідеться у сюжеті ТСН, експерт стверджує, що розпитати діток про обставини у садочку у такому віці дуже складно. Краще це робити через гру, малювання.

Читайте такожПід Львовом у дитсадок вирішили приймали лише дітей "корінних" жителів

"Треба застосувати ігрові методи, арттерапію і таким чином можливо вийти на істинні почуття, істинні переживання дітей. Батьки навіть вдома можуть застосовувати таку методику: гратися ляльками, моделювати різні ситуації і запитати дитину: "А в тебе як в садочку?""- радить експерт, щоб побачити емоції дити, які вона переживає в дитсадку.

Щоб краще розуміти стан своєї дити, психолог радить батькам звертати увагу на найменші дрібниці у її поведінці: напруженість, на сон, настрій, з яким дитина просинається і йде до садочка.

"Навіть коли ми підводимо дитину до садочка і бачимо, як вона стискається, як вона тримається міцно за руку, починає хвилюватися... Так, дитина може важко відпускати маму, нудьгувати за домом. Це нормально. Дитина справді може переживати стрес", - говорить експерт. - "Але коли ми забираємо дитину із садочка і вона в гарному настрої, багато розказує і про вихователів, і про своїх друзів, і про те, що вона робила, чому навчилася, то це є гарним індикатором. Дитина в садочку їсть, спить, комунікує з дітьми і вихователями - це показник того, що дитині в садочку добре".

Нагадаємо, як писав УНІАН, на Полтавщині мати 4-річної Ніколь заявила, що дівчинку "покарали" за непослух. Дитині нібито обмотали скотчем руки і ноги і заклеїли рот. Проте директор дитячого садка не вірить в це. У садку вважають, що діти можуть вигадувати подібні історії. Також в ці звинувачення не вірять більшість батьків інших вихованців групи. 

Вас також можуть зацікавити новини