Молоді батьки відмовились від своєї дитини \ Фото УНІАН

У Кропивницькому молоді батьки відмовилися від новонародженої доньки.

Про це Суспільному розповіла головний лікар кропивницького пологового будинку Людмила Романів. Дитина, з її слів, недоношена, але здорова.

За словами Романів, новонароджену до пологового будинку принесли хлопець з дівчиною у п'ятницю, 24 вересня. Сказали, що знайшли її під мостом: "Лікарі запідозрили, що це мама дитини та викликали поліцію. Дівчина зізналася, що це вона народила, але дитина їй не потрібна".

Відео дня

Читайте такожНародила, покинула, а через три місяці повернулася: породілля на Вінниччині вимагає повернути свою доньку (відео)

Дитину оглянули лікарі, розповіла Людмила Романів: "Дівчинка недоношена, але здорова. Була переохолоджена. Наразі перебуває під наглядом лікарів".

Дівчина написала відмову від дитини. Головний лікар зазначила, що працівники пологового намагалися вплинути на рішення матері, але безрезультатно.

Як повідомляв УНІАН, у липні Служба безпеки України у Харківській області викрила міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологами, які налагодили схему "постачання" іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства.

За матеріалами СБУ, до складу організованої групи входили мешканці Київської та Харківської областей, у тому числі керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини.