Точний час в Україні по Києву / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні Україна перейшла на літній час - стрілки годинника перевели на годину вперед о 3:00. Таким чином, українці сьогодні спатимуть на годину менше. Більшість сучасних гаджетів і електроприладів переходять на літній час автоматично. Однак механічний годинник потрібно переводити вручну.

Зверніть увагу, що транспорт і заклади також працюватимуть за новим часом. Якщо ви виїжджаєте кудись 28 березня, час прибуття транспорту у квитку буде вказано з урахуванням переведення часу. 

Точний час в Україні

Дізнатися точний Київський час можна на цьому сайті. Київський час встановлено на території всієї країни крім окупованого Криму.

Також точний Київський час з секундами можна дізнатися прямо на УНІАН:

Точний час Київ

Як переведення часу впливає на здоров'я

Вчені вважають, що переведення часу є великим стресом для організму. У цю ніч порушуються біоритми людини, що може привести до безсоння, головного болю, втоми, сонливості і поганого настрою. Щоб легко перенести перехід на літній час відмовтеся від кави і алкоголю в цей день, постарайтеся не нервувати і лягати спати в один і той же час.

Нагадаємо, що в Україні ведуться дискусії про скасування переведення годинників, однак Верховна Рада не схвалила законопроект. Деякі фахівці вважають, що переведення часу не несе ніякої користі для економіки. Багато країн світу відмовилися від сезонної зміни часу.

Вам також може бути цікаво: