Підозрювану у смертельній ДТП випустили з СІЗО під заставу \ фото УНІАН

У Світловодську Кіровоградської області випустили з-під варти під заставу в 340 тис. грн 28-річну Тетяну Вишневську, яка 1 вересня влаштувала смертельну аварію.

Mazda під її керуванням на швидкості вилетіла на парковку біля торгового центру і врізалася в стіну, внаслідок чого загинула матір трьох дітей Марія Хівренко. 

Читайте такожЗбирала дітей до школи та дитсадка: стали відомі подробиці загибелі молодої мами на Кіровоградщині

Відео дня

У той день Марія з чоловіком Олександром повинні були відвести старшого сина в 1-й клас, а доньку в дитсадок.

Як пише OBOZREVATEL, на суді Вишневська плакала і говорила, що їхала дорогою та побачила їжачка, тому вирішила його об'їхати. А з автомобілем нібито щось сталося. Хоча очевидці ДТП казали, що машина мчала на шаленій швидкості.

Між тим, чоловік загиблої Олександр досі не знайшов у собі сили пояснити дітям, що сталося з їхньою мамою. 

"Я не знаю, як їм про це сказати", – зазначив чоловік.

В даний час він оформляє документи на опіку над дітьми та на допомогу. Що стосується фінансових питань, то, за словами знайомих, сім'ї доводиться дуже важко.

Маленького Богдана Марія годувала грудьми, але тепер його перевели на штучне вигодовування. 

За словами Олександра, харчування дітям вони купували на допомогу, яку виділяє держава на народження дитини. Деякий час малюка не виносили на вулицю, оскільки сильно похолодало, а теплих речей ще не було. Допомогли друзі.

Давати раду з трьома дітьми чоловіку допомагає його літня мама. Наразі він оформляє декретну відпустку, щоб бути з дітьми вдома. 

"Я дітей у жодному разі не кину", – каже батько.

Також Олександру потрібна юридична допомога, щоб вести судові справи, але грошей на адвокатів у сім'ї немає.

Що стосується підозрюваної в смертельній ДТП, то її родич вийшов на зв'язок, проте поки конкретної допомоги родині загиблої Марії ніхто не надав. За його словами, щоб заплатити заставу, вони нібито заклали автомобіль.

Смертельна ДТП у Світловодську: деталі

1 вересня о 4 ранку в Світловодську сталася смертельна ДТП -  Mazda на високій швидкості вилетіла на тротуар, збила кришку люка, знесла людину, протаранила стіну торгового центру та відлетіла ще на 20 метрів. За словами свідків, водій авто навіть не гальмував. В авто знаходилося п'ять осіб, з них двоє отримали травми, але їх життю нічого не загрожує.

Пішоходом, якого збило авто, виявилася молода жінка. Вона стояла біля банківського терміналу. У жінки залишилось троє дітей, наймолодшому всього місяць. Вона рано вранці вийшла з дому за дитячим харчуванням. Її доставили в лікарню у вкрай важкому стані. Але попри реанімаційні заходи, врятувати життя не вдалося.

За словами знайомої сім'ї, перед 1 вересня молода мама готувала шестирічного Мішу до 1-го класу, а чотирирічну Віку - в садок.

У той нещасливий ранок за кермом іномарки перебувала 28-річна Тетяна, яку в місті називають мажоркою. Її мати на заробітках, а чоловік у Києві.

3 вересня Кропивницький суд обрав запобіжний захід Тетяні Вишневській.  Суд постановив утримувати жінку під вартою 60 днів. Суддя Олексій Майданніков призначив заставу в розмірі 340 500 грн.