Павловський дасть свідчення проти Левіна і Мангера / фото УНІАН, Олександр Синиця

 Сьогодні суд допитає ключового свідка у справі проти організаторів і замовників нападу на активістку Катерину Гандзюк – колишнього помічника народного депутата Ігоря Павловського.

Як передає кореспондент УНІАН, суддя Дніпровського райсуду Києва Юлія Іваніна винесла відповідну ухвалу.

Згідно з рішенням судді, адвокатам обвинувачених у справі голови Херсонської облради Владислава Мангера та його пособника Олексія Левіна відмовлено у задоволенні клопотання, в якому вони просили, щоб Павловського допитували свідка сторони захисту.

Відео дня

Читайте такожВбивство Гандзюк: журналістів не пустили на засідання суду

Таким чином Павловський буде допитаний у суді саме як свідок з боку обвинувачення, тобто дасть покази проти Левіна та Мангера.

Окрім того, на сьогодні заплановано допит ще двох свідків сторони обвинувачення.

Нещодавно на засіданні суду у справі за обвинуваченням у неповідомленні про підготовку злочину – замаху на Гандзюк, Павловський дав покази про те, що раніше він обманював суд у справі Гандзюк, говорячи про те, що Мангер і Левін не причетні до нападу на неї. Також Павловський уклав угоду зі слідством. Його обвинувачу у тому, що він не повідомив органи влади про підготовку нападу на Катерину Гандзюк, хоча про це йому було достеменно відомо. У справі нападу на Гандзюк Павловський вже не є ані підозрюваним, ані обвинувачуваним.

Читайте такожСуддя у справі Гандзюк зробила зауваження адвокатам Мангера і Левіна за виступи російською мовою

Справа Гандзюк: що відомо

  • Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • 6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.
  • Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.
  • Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.
  • У січні в Бургасі (Болгарія) правоохоронці затримали Левіна, який перебував у міжнародному розшуку. 16 березня Левіна екстрадували до України.
  • 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування у справі та про встановлення кінцевого замовника цього злочину - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.
  • 28 серпня відбулося перше засідання з розгляду справи проти Мангера та Левіна по суті. За рішенням суду вони перебувають під вартою до 18 жовтня.
  • 16 вересня Павловський попросив суд затвердити угоду про визнання винуватості та заявив, що готовий надавати покази.
  • 1 жовтня на суді Павловський заявив, що Мангер та Левін замовили напад на громадську активістку. Він розповів, що Мангер неодноразово погрожував йому та його доньці, через що він не міг надати ці покази раніше.