Справу проти Стерненка розгляне одеський суд / фото УНІАН

Верховний суд відмовив активісту Сергію Стерненку в задоволенні клопотання про зміну підсудності та визначив, що справу про умисне вбивство Івана Кузнєцова, який скоїв напав на активіста, та носіння холодної зброї без дозволу розглядатиме Приморський райсуд Одеси.

Про це Стерненко повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Ми наполягали на тому, щоб слухання були в Києві, адже і я, і сторона обвинувачення, і представник "потерпілих" мешкаємо в столиці… Проте судді вирішили, що цих підстав недостатньо", - написав він.

За словами Стерненка, рішення ухвалила колегія під головуванням судді Сергія Слинька.

Справа проти Стерненка: подробиці

  • У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Активіст пов'язує їх зі своєю громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.
  • Відкрито провадження, у яких Стерненко виступає як потерпілий.
  • Також СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення Стерненком одного з нападників - Кузнєцова.
  • 11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. За даними СБУ, експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.
  • 15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.
  • 6 серпня суд змінив запобіжний захід Стерненку з цілодобового на нічний домашній арешт. Запобіжний захід діє до 21 вересня.
  • 13 серпня Стерненку вручили обвинувальний акт. Справу мають відправити у Приморський райсуд Одеси для розгляду по суті.