Сергій Стерненко та його адвокати на суді / фото УНІАН

Київський апеляційний суд до 3 липня оголосив перерву у розгляді апеляції на обраний раніше громадському активісту Сергію Стерненку запобіжний захід.

Як передає кореспондент УНІАН, про це оголосив головуючий в засіданні суддя.

Так, колегія суддів, порадившись на місці, ухвалила рішення оголосити перерву в судовому засіданні, оскільки ще значна кількість людей виявили бажання виступити в якості поручителів.

Відео дня

Крім того, суду було надано значну кількість документів, які потребують вивчення.

Таким чином, суд ухвалив рішення оголосити перерву в засіданні до 11:00 3 липня.

Читайте такожСправа Стерненка: СБУ завершила розслідування проти активіста й надала доступ до матеріалів

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 червня, відбувалось засідання Київського апеляційного суду з розгляду апеляційних скарг сторони захисту Стерненка, якому Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

7 квітня 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде пред’явлена в будь-якому разі.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.