Книга Кіпіані про справу Василя Стуса вийде в аудіоверсії / фото УНІАН

Книга "Справа Василя Стуса" вийде в аудіоверсії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор книги Вахтанг Кіпіані.

"Чудова ранкова новина. "Справа Василя Стуса" вийде в аудіоверсії. Стус звучатиме голосом мого чудового друга, режисера та актора Ахтема Сеітаблаєва", - написав він.

Своєю чергою засновниця видавництва Vivat Юлія Орлова уточнила, що, зважаючи на велику кількість архівних матеріалів, книгу буде спеціально адаптовано для аудіоверсії.

Читайте такожВидавництво Vivat надрукує ще 15 тисяч примірників книги про Стуса

"Ви ж пам'ятаєте, що книга на 80% складається з архівних документів. Деякі з них важко сприймати на слух, тому ми адаптуємо аудіоверсію для полегшення сприйняття на слух і дещо скоротимо її. Але будьте певні — найважливіше точно буде озвучено", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Заборона книги "Справа Василя Стуса": що відомо

19 жовтня Дарницький райсуд Києва зобов’язав видалити з книги Кіпіані "Справа Василя Стуса" згадки про голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, який був адвокатом поета, і заборонив поширення накладу книги без дозволу Медведчука.

Згідно з рішенням судді Дарницького райсуду Марини Заставенко, з книги мають бути видалені такі фрази:

«...чи була можливість у Стуса обрати «менше зло». Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук»;

«...Медведчук на суді визнав, що всі «злочини»», нібито вчинені його підзахисним, «заслуговують на покарання»;

«...він (мається на увазі Медведчук) фактично підтримав звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?»;

«...розпинав поета (мається на увазі Стус) - призначений державою адвокат Медведчук»»;

«...шістка комуністичної системи Медведчук…»;

«Злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще й тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи… Боявся КГБ чи просто завжди був циніком та аморальним типом?»

До видалення цих фраз книгу заборонили розповсюджувати видавництву Vivat та автору Кіпіані.

Після винесення цього судового рішення попит на книгу різко зріс. У зв’язку з цим видавництво Vivat замовило друк додаткового накладу книги у 15 тис. примірників.