поліція сьогодні застосували силу під будівлею Шевченківського райсуду / фото УНІАН

На учасника акції на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка Миколу Виговського склали протокол за неіснуючою статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це заявив сам Виговський. Його відеозаява з відділення поліції опублікована на сторінці народного депутата Ольги Стефанишиної у Facebook.

Читайте такожСуд на Стерненком: правоохоронці затримали п'ятьох осіб (фото)

Відео дня

Згідно з відео, Виговського вже відпустили з Шевченківського райвідділу поліції Києва. Він повідомив, що на нього було складено три протоколи: непокора працівникам поліції, дрібне хуліганство та участь в несанкціонованому мітингу.

Також він розповів деталі свого затримання. За словами Виговського, він увімкнув на своєму мегафоні сирену, після чого його схопили працівники поліції та повезли до райвідділу.

Як відомо, в Україні не існує поняття "санкціонований мітинг", оскільки дозволу на будь-які масові акції українське законодавство не передбачає - потрібно лише повідомити органи місцевої влади про намір провести масовий захід. Заборонити його може лише суд. Поняття "санкціонований мітинг" існує у Росії та Білорусі, де діє дозвільна система проведення масових заходів.

З поліції Виговський повернувся до Шевченківського райсуду, який обирає запобіжний захід Стерненку. Учасники акції зустріли Виговського оплесками.